Liberty Island – Statuia Libertății

Dacă ești în New York nu poți să nu vizitezi Statuia Libertății.

Dar pentru început, să vă împărtășesc un detaliu logistic. Există un „abonament” care acoperă topul atracțiilor turistice și care îți permite să economisești dacă vrei să faci un maraton turistic în New York City. Întrebați de City Pass la casele atracțiilor turistice.

Biletele pentru Liberty Island și Ellis Island se procură (în cazul în care nu ai City Pass) într-un castel din Battery Park – Castle Clinton National Monument, care se află aici. Ajuns acolo ești ghidat de indicatoare unde sunt casele, ieșirea spre feribot și altele.

Până a ajunge pe navă, trebuie să treci un security control, exact ca în aeroport. Pe feribot vă recomand să vă mutați în zona din spate pentru că priveliștea care ramâne în urmă pare ruptă din „revistele turistice”.

Feribotul merge direct către Liberty Island, trece pe lângă Ellis Island. În poza de mai jos se vede Ellis Island, iar în spatele ei – Jersey City, oraș în statul vecin New Jersey.

Iat-o, Statuia Libertății – unul dintre simbolurile SUA și în special al orașului New York City.

După cum spuneam în articolele anterioare, drapelul american este omniprezent.

În SUA, există un departament special de poliție care are grijă de monumentele istorice și parcurile naționale. Ca și alți polițiști, aceștia pot de asemenea să te aresteze, amendeze etc.

La fiecare pas ești întâmpinat de un panou informativ.

Vedere către Manhattan.

Zgârie-norii Manhattan-ului.

Până a fi instalată aici statuia, pe insulă era instalat un fort de apărare a orașului – Fort Wood.

Doamna Libertate.

Vedere către podul Verrazano-Narrows Bridge, despre care am vorbit într-un articol precedent. Dincolo de pod este oceanul Atlantic.

Pentru a urca pe piedestalul statuiei (steaua pe care este amplasată) sau în vârful acesteia (coroana de pe cap sau pe flacără) trebuie să rezervi bilet din timp. În aprilie cea mai apropiată dată disponibilă era în august. Mai mult, cei care doresc să urce sus trebuie să treacă un security check special, fiind controlați minuțios de către autoritățile SUA, posibil să se ceară și o dovadă că nu aveți antecedente penale.

Istoria piedestalului statuii.

Why is the Statue Green? O întrebare pe care nu mi-am pus-o niciodată până acum :))

O hartă a insulei.

Liberty Island și Manhattan.

Iată și Ellis Island, despre care o să vă povestesc în articolul urmator.

Please follow and like us:

One Comment

Leave a Reply

*