[…] de la zero


Viața este imprevizibilă, chiar și atunci când îți este bine, te poate învălui dorul de schimbări. Câteodată radicale, încât să o iei de la zero.

Experiența, însă, spune că este greu să renunți la poziția socială dobândită în timp sau la zona de confort. Însă, într-un final, cel mai greu este să nu faci această schimbare. Motiv – toate istoriile despre regrete.

Chiar și dacă ai făcut primul pas, lucrurile nu se întâmplă de la sine. Nu există spiriduși care lucrează zi și noapte să-ți construiască viața visurilor tale. Îmi pare rău să te dezamăgesc. Acel spiriduș – ești tu.

De 6 luni lucrez și eu la “fabrica lui Moș Crăciun”. Și vreau, dacă îmi dai voie, să-ți spun ce concluzii mi-am făcut în tot acest timp.

You are the average of the five people you spend the most time with.

Nu în zadar se spune că ești media a cinci persoane care îți fură partea mai mare din timpul tău. Omul a fost și a rămas o maimuță. Instinctiv copie. Și nu atât copie, cât reproduce tot ce vede și aude.

Am noroc de prieteni care mă încurajează să muncesc și mă tachinează să nu mă relaxez, chiar dacă asta înseamnă să ne vedem mai rar.

Oamenii care sunt dedicați cauzei lor, dar și cei care iubesc să afle cât mai mult sunt “miere” pentru tine în această perioadă.

Stay focused!

Multe ori poți avea impresia că dacă faci skip la o zi-două din planul tău – nu se întâmplă nimic. Apoi, crezi că aceste pauze sunt meritate și nu nici o problemă în faptul că s-au cam îndesit.

Sau după cum am pățit-o, m-am apucat în paralel de lucruri mărunte, argumentându-mi că “nu strică”, iar într-un final am pierdut timp prețios.

Așa că nu tot ce pare a fi oportun face bine pe long term. Chiar dacă ai impresia că pierzi.

Being your own boss is about being your own employee.

Ai vrea ca angajatul tău să uite de disciplină? Nu. Case closed.

Everyone needs a mentor.

Nu ai nevoie de cineva care să-ți spună ce să faci, ci cum să o faci. Cineva care a trecut prin “chinurile nașterii” înaintea ta.

Ai nevoie de acel cineva care să-ți răspundă la întrebări, atunci când Google nu ajută, iar Dumnezeu e ocupat.

Stay positive and have patience.

Lucrurile nu se întâmplă peste noapte, nici peste 30, nici peste 100. Într-o lume în care ne-am obișnuit să primim instantaneu răspuns, e greu de tot cu răbdarea. Important este să nu renunți. Ca să îți păstrezi optimismul, ascultă mai puțin invidioșii, pe cei care au lăsat mâinile jos și încă o dată, stay focused.

Într-un final, vreau să-ți spun că oricine o poate lua de la zero. Important este să fie consecvent și cel mai important – să creadă în asta, că de altfel degeaba o face.

Pace și mult noroc!

Please follow and like us:

Leave a Reply

*