Un sfert de oră prin Central Park

Central Park este parcul central din NYC despre care poți spune că este „inima” Manhattan-ului. Anual este vizitat de peste 40milioane de persoane, fiind totodată cel mai „filmat” parc din lume.

La intrarea dinspre 5th Ave și 59th Street vizitatorii sunt întâlniți de statuia din bronz William Tecumseh Sherman.

Parcul se bucură de popularitate nu doar în rândul turiștilor, dar și printre localnici care deseori își petrec aici week-end-urile.

Zgârie-norii orașului contrastează pe fonul parcului.

Noi am vizitat parcul pe final de aprilie, dar localnicii spun că acesta își are farmecul său în fiecare anotimp, toamna e multicoloră, iar iarna totul este de un alb impaculat.

Apropo, parcul are un buget anual de 65 milioane $.

În poză: 2 cooperative de lux în vecinătatea Central Park: The Majestic și The San Remo. Prețul unui apartamentîn aceste cladiri (cu o suprafață de aproximativ 288 m2) se ridică cu mult peste 9 milioane $, iar după cum v-ați dat seama, Central Park joacă un rol definitoriu la formarea prețurilor.

Cu foatre multe lacuri, parcul are 36 de poduri. În imagine – Bow Bridge – cel mai lung pod din Central Park.

În imagine se vede cea mai înaltă clădire rezidențiala din lume – 432 Park Avenue.

Parcul central este un loc perfect pentru activități în aer liber, chiar în oraș.

Bethesda Terrace și havuzul acesteia sunt printre cele mai aglomerate locuri din parc.

Plaza Hotel – hotelul din fața parcului, pe 59th Street. Construit în stil reanscentist cu elemente de châteaux francez, acesta oferea inițial (în 1907) camere la prețul de $2.50 (echivalentul a $64.26 în ziua de azi). Astăzi prețul pentru o noapte în acest hotel începe de la $1.000.

Din lipsă de timp, foarte multe locuri/detalii ale parcului au rămas neexplorate de noi. Dar este cert că parcul merită vizitat de fiecare dată când revii în New York.

Please follow and like us:

One Comment

Leave a Reply

*