American Museum of Natural History

American Museum of Natural History – nu e pur și simplu un muzeu, dar e unul dintre cele mai mari centre educaționale din lume. Accesul este gratuit, dar la intrare ești „rugat” să donezi pentru dezvoltarea și întreținerea muzeului. De regulă, lumea obișnuiește să dea 1$ sau 5$, chiar dacă oficial poți dona și 1 cent. În dependență de donația pe care o faci, obții un anumit tip de tichet care îți garantează accesul în anumite săli. Dacă te încadrezi în prețurile „recomandate” de către administrația muzeului, obții acces mai în tot muzeul, și cel mai important, posibilitatea să vizionezi și unul din filmele documentare care rulează pe ecranele IMAX ale muzeului.

Cu CityPass am obținut „the full package”, care mi-a deschis toate ușile. Am ales filmul National Parks Adventure. Documentarul povestește cum a apărut noțiunea de Parc Național în SUA și cum s-au dezvoltat acestea până în ziua de azi. Puteți privi trailerul:

Intrarea veche a muzeului, folosită la moment doar de către personalul acestuia (W 77th Street):

Intrarea centrală de pe strada Central Park West este „păzită” de statuia lui Theodore Roosevelt, al 26-lea președinte american care a adus o contribuție majoră la dezvoltarea parcurilor naționale din SUA și conservarea lor.

Prima sală din muzeu este Akeley Hall, unde sunt expuse dioramele diferitor tipuri de animale cu manechinele lor la scara 1:1 (sunt și unele ceva mai mici).

Diorama viețuitoarelor din Guaso Nyiro River Valley, Kenya.

Leul

Cum fără vizitatori „înarmați” cu smartphone-uri, gata să documtenteze totul pe Facebook sau Instagram.

Antilope eland din Sud-Estul Sudanului, Africa

Animale din epoca de gheață

O familie de urși grizzly

Unelte din epoca de piatră

Unelte și arme ale băștinașilor

Băștinași americani

Diorama băștinașilor din New York și colonizatorii

Our family tree 🙂

Unul din cele mai mari meteorite expuse în muzee – Cape York (Ahnighito).

Diferite tipuri de minerale din diferite țări ale lumii

Trunchiul unui copac Sequoia giganteum în secțiune, inelele acestuia și vârsta lui.

Macheta unui țânțar (mosquito) la scara 75:1. Problema malariei este și ea prezentată în acest muzeu.

Un loc impresionant în muzeul îl reprezintă Rose Center for Earth and Space – zonă dedicată spațiului și obiectelor cosmice. Sunt foarte multe stand-uri care explică pe înțelesul tuturor diferite subiecte din domeniul astronomiei.

Totul e foarte interactiv si interesant.

Masa corpului uman pe diferite planete și stele din univers.

Stand-uri care explica universul într-un limbaj simplu – clar oricui.

Foarte multe grupuri de elevi/profesori își petrec orele în acest muzeu. O zi aici face mai mult decât câteva lecții de teorie la școală.

Dinozaurii

Reptile

Tot ce se învață la școală la subiectul zoologie, biologie, anatomie, astronomie, geografie, istorie și multe altele – muzeul le cuprinde pe toate. Și pentru că „practica bate teoria”, regulat se organizează excursii pentru grupurile școlare. Iar acestea nu ar trebui să se rezume la vârsta de adolescent.

Ce zici, ne vedem la muzeu?

Please follow and like us:

Leave a Reply

*